Hvid hund som ligger og sover i en hvid dyne

Sådan køber du en hund

Efterspørgslen på at anskaffe sig en hund har aldrig været større, end den har været under coronapademien. Den eksploderende interesse gjorde, at danskerne rev markedet for hunde. Hvis du stadigvæk ikke har fået købt en hvalp - og ikke ved helt præcis hvor du skal lede, så bliv klogere her:

1. Kontakt Dansk Kennel Klub

En nem og overskuelig måde hvorpå du kan finde lige nøjagtig dén race, som du godt kunne tænke dig, er at besøge Dansk Kennel Klub's hjemmeside (link). Foreningen er Danmarks største organisation for hundeejere, hvilket betyder at der dagligt opdateres hvalpelister, som du iøvrigt kan abonnere på. Listerne giver adgang til direkte kontaktoplysninger på lige nøjagtig de opdrættere, som du finder interessante.

2. Find stue- eller kennel opdrætter

Uanset om du vælger et stue- eller kennel opdræt, så sørg altid for at sikre dig at hvalpene har fået en tilpas mængde menneskelig kontakt under opvæksten. Stue-opdrættere er kendetegnet ved, at de ofte har ét eller to kuld om året, som foregår i opdrætterens eget hjem. Et kennel opdræt derimod er ofte en fuldtidsbeskæftigelse for ejerne. Her findes et større antal af hunde, som ofte hører til i en tilbygning eller et større område af huset.

3. Adopter fra et internat

Hvis du derimod ønsker at give en hund en ekstra chance, for at undgå aflivning, kan et internat være stedet for dig. De svigtede og ejerløse hunde kan være havnet på et internat af mange årsager. Et godt sted at starte, er Dyrenes beskyttelse (link). Her anbefaler vi, at du forsøger at få så mange informationer omkring hunden fra personalet, som muligt.

4. Hundehandlere

Sidste forslag er fra hvalpefabrikker, som indkøber hvalpe i udlandet og transporterer dem til Danmark med det formål at videresælge dem. Der findes illegale hundehandlere derude, som desværre ser det firbenene kæledyr som en forretning. Vær derfor meget omhyggelig og tvivlsom på, hvem du køber din hvalp af. Hold især øje med falske profiler og sørg altid for, at papirerne er i orden. Du kan med fordel forlange at se hvalpens forældre inden et køb. Eller i det mindste, aldrig købe hunden før du har mødt den.

 

Læs også: 

Step-by-step: Forberedelse til din hvalp

5 grunde til at du skal vælge en ‘Donut’-hundekurv

10 ting du ikke vidste omkring hunde

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.