Lys hund som ligger i græsset og gemmer sig

Step-by-step: Forberedelse til din hvalp

Før du afhenter din hvalp, skal du have forberedt dig. Vi foreslår at du overvejer følgende forberedelser derhjemme:

 1. Køb det rette udstyr
 2. Vælg det rigtige hvalpefoder
 3. Forbered familien på et nyt medlem
 4. Find en dyrlæge og forsikring

Step 1: Køb det rette udstyr

Vi har samlet en liste over de mest væsentlige ting, som du har brug for inden hvalpen kommer:

 • Hundekurv / Hundeseng
 • Hvalpemåtter
 • Bur til bilen
 • Foder- og vandskåle
 • Hvalpefoder
 • Legetøj
 • Snor og halsbånd
 • Hygiejneudstyr, pelspleje og hundeposer

Step 2: Vælg det rigtige hvalpefoder

Sørg altid for at fodre din hvalp med det samme foder, som den tidligere ejer har brugt. Det skyldes hvalpenes meget følsomme fordøjelsessystem, som kræver en langsom tilvænning til det nye hvalpefoder. Det nye foder skal understøtte hvalpens vækst i form at den rette kombination af proteiner, kulhydrater, fedt, mineraler og fibre. For at sikre sig den mest optimale sundhed, vækst og udvikling for hvalpen er mængden også afgørende. Vi anbefaler i allerhøjeste grad at du er opmærksom på hvalpens alder og forventet størrelse når du vælger hvalpefoder, som ovenikøbet altid bør være af høj kvalitet.

Step 3: Forbered familien på et nyt medlem

Før hvalpen kan føle sig tryg i hjemmet, er det vigtigt at alle i familien er forberedt på hvalpens ankomst. I kan med fordel begrænse antallet af besøgende de første dage, så hvalpen ikke stresset over de mange nye ansigter. Derudover er det vigtigt, at I taler roligt og går langsomt frem, så hvalpen får positive oplevelser med sig de første par dage. Lad derfor gerne hvalpen tage initiativet til at bevæge sig fra person til person. Ligeledes bør børn håndtere hvalpen stille og rolig, så drilleri og dårlig behandling hører ikke hjemme ved hvalpens ankomst. Vær derfor altid til stede, når børn og hvalp mødes de første gange.

Step 4: Find en dyrlæge og forsikring

Allerede inden hvalpens ankomst vil det være en rigtig god idé, at skabe kontakt til en dyrlæge som kan sikre hvalpen med at blive en sund og voksen hund. Find en dyrlæge som du kan stole på og besøg allerede dyrlægen så snart, at hvalpen er faldet til i hjemmet. Sørg for at gøre besøget til en positiv oplevelse, så forkæl gerne med lidt ekstra snacks og godbidder på dagen.

Derudover er det en fornuftig idé at tegne en forsikring på hunden er den simple årsag, at man sover bedre om natten hvis uheldet skulle være ude. Overvej her hvor meget du vil have dækket, så du bund og grund undgår de helt store omkostninger uden en hundeforsikring.

 

Læs også: 

Sådan køber du en hund

5 grunde til at du skal vælge en ‘Donut’-hundekurv

10 ting du ikke vidste omkring hunde

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.